22 August 2011

Test Mengetest..ahahakz


Minggu lepas aku ngan my mom ntah ttiba rasa nak makan makanan yg bergenre sup2 nie la. pew lagi aku pown bagi la macam2 cadangan utk kteowg masak for buka pose. yela tiap2 hari asyik duk pkir nak masak pew jew. sampai jadi blur x tao nak masak pew dah. lastly my dad cakap terasa nak mam mee bandung. so pew lagi aku ngan my mom mmg x pernah buat mee bandung tp sebelum nie aku pernah la gak test buat tp x menjadi. so my mom cakap ko g la bukak internet carik resepi nye. aku pown berkobar2 la carik kt www.myresepi.com. ni la hasil mee bandung aku ngan my mom. sdp tao hihii

next day nye lak kteowg buat mee sup bodo mak aku panggil. sebab mee sup nie kteowg campak2 jew bahan2 dia. selagi leh masok maen masuk jew. nasib baek la sedap kn. kteowg buat mee sup nie pown sebab dew lebih mee kuning. mak xnk simpan lama2 takot x elok so 2 yg bantai buat mee sup pulak hihiii

15 August 2011

Penyakit Malas Dah Datang



Adoyai nie la masalah paling besor aku. Penyakit M aku dah datang. Benda paling penting aku kena buat sekarang ni ialah report praktikal aku. Tapi bila nak start buat jew mesti penyakit aku pown datang. Bila dah datang 2 mula la aku tolak ke tepi semua kertas, buku, tp bukan red lappy aku la. Red lappy aku banyak gunanye sebab aku nak bantai main game hahaaaa. Sebab 2 la keje aku x siap2 sampai sekarang.
Yang penting bila dah abis cuti raye and dah masuk balik sem baru x ciap gak, memang x tito malam la aku dibuatnya. Aku kena ciapkan gak walaupun cikit. Yela nanti xla banyak sangat nak kena buat kan. So pape pown chaiyok2 SARAH MOKHTAR. You can do it!!

Hobi Sampingan Masa Cuti


Hye2. Sejak aku x bekerja ni memang keje aku melepak jela kat rumah. Aku ciap buat jadual lagi & jadual tu memang tetap dah. Kalau de tuka pown tuka sikit2 mengikut keadaan semasa la kan. Cam biase lor pas sahur je aku kemas2 rumah. Kalau dew baju kotor leh basuh baju. Dah siap semua aku bantai tito balik la. Penat kowt pagi2 dah siapkan semua benda.
Aku bangun2 tito jew teros bantai main game dulu hihiii. X senonoh kan anak dara pokcik mokhtar nie. Dah ciap maen game baru la aku g mandi. Dah rase segar baru g bukak tv. Lagi2 la kalau dah start kul 3 kan. Huh mmg kelam kabut aku bukak tv. Cite feverat aku dah start. Kalau pukul 3 sampai 4 tu janganla kacau aku. Aku nak bantai tengok cite Bella Calamidades. Cite Venezuela yang baru.
Lepas abis jew cite bella, aku teroskan usaha aku tengok tv. Still maintain kat tv3 lagi. Aku sambung tengok cite Laila Manja. Mula2 tu aku x suka gak tengok cite nie sebab dew tutttttttttttt tapi best lak bila dah lame2 tengok. Abis jew cite laila manja aku sambung lak tengok cite korea hahaa. Kat 8tv dew cite boys over flower versi korea punya. Sebelum nie aku just tengok versi Taiwan ngan jepun jew. Terbaik tol hidup aku tiap2 hari kan. Dah abis cite kena masak untuk buka. Nanti dew pulak yang x berbuka. Lagipun masak kena cepat2 sebelum pukul 7 sebab pukul 7 dew cite Kasih Alia lak. Isyk mana leh lepas tengok cite nie. Rugi sangat2. Pape pown enjoy sangat2 tengok tv melainkan dew owg lain kacau:)

Rindu la "Si Dia"




Dah lama rasenya x jumpa dia. Insyallah kalau de masa kita jumpa k. kalau x tyme raya maybe lepas raye ke. Bila2 masa yang kite free k. MISS U :)


07 August 2011

Hanya Dikau Seorang Saje..

video
Si Tecik berkata2 dlm bhsa dia


video
Nak susu ke nak maen kotak tisu??

Galeri Muqri Qayyum

Enjoy the moment that I had with my lil bro, Muqri Qayyum








Sehari Bersama Muqri Qayyum

Hari yang dinanti2kan telah tiba. Lepas sahur je aku x dapat nak tito sebab takut nanti kalau aku tito qayyum datang sapa lak yang nak jaga kan. Sambil2 tunggu aku dew gak terlelap2. Mak cakap qayyum datang pukul 8pg tu yg beria2 aku duk tunggu depan pintu. Tapi bila dah kul 8 xdew lak. Pastu mak cakap xpew la mak nak pergi pasar jap. Nanti kalau “dia” datang ko jaga la dia jap. Mak aku dah g selama setengah jam pown dia x datang2 lagi. Lepas mak aku cakap dia datang pukul 10 leby aku pown elek2 tengok katun arh dulu. Yela ari sabtu kan dew cite conan hahaaaa.
Tepat pukul 10 suku si qayyum pon sampai. Hah pew lg semua la kerumun dia. Mak abah pown join sekaki gak. Yela anak dia dah sampai kan. Terubat rindu kat qayyum jap. Masa dia datang pagi tu badan dia dedar cikit. Jumpa mak abah jew teros kebah. Qayyum pown rindu kt mak abah juga la 2:D
Bila si dak tecik qayyum dah datang semua keje pown x jadi nak wt. Time tengahari aku titokan si qayyum last2 parents aku yang tito dolu barula si qayyum. Lagipun mak tengah kumpul tenaga nak masak untuk buka kat rumah atok ptg t. Aku pown tolong sikit2 jew sebab mak suruh aku yg jaga si qayyum.
Dalam pukul 6 ptg kteowg 1 family gerak g rumah atok. Kteowg angkut sekali si dak tecik 2. Dah mintak permission ngan family dia pown. Nasib baek la kan akak dia yang garang tu x marah. Aku nie pown takut gak ngan dak kecik. Nanti x pasal2 lak dia x bagi kteowg 1 family jumpa ngan qayyum. Sampai kat rumah atok aku g la bentangkan tilam kteowg bwk dari rumah. Ni la dialog antara aku ngan atok.

Atok : long, npew bentang depan tv sgt. Nanti kte alihkan la kerusi ni supaya luas ckit”.
Aku : xla dpn sgt atok. Ok la nie. Lagipun nak tengok tv
Atok : isyk boleh ke guna cadar cm2 nak letak makanan?
Aku : (sambil gelak). Atok akak bukan nak letak makanan kt atas cadar nie. Akak nak letakkan
adik akak kt atas tilam nie hah
Atok : hah xkan la si sufi 2 dah beso2 nak tito atas tilam nie. Suruh jela dia masuk dalam bilik
tito.
Aku : (aku pown berlari ke luar amik si qayyum).
Atok : Anak spew lak yg ko bwk nie mah(pangilan utk mak)?
Aku : Cucu atok la. Tp ni cucu instant. Teros2 dapat yg dah beso hahaaaa
Atok : Spew nama dia ni??
Aku : Nama dia Muqri Qayyum tok.
Atok : Hah!! Vaqum?
Aku : Hah?? Hihiiiiiii


Sepanjang berada kat rumah atok qayyum boleh masuk ngan smua owg. Alhamdulilah semua orang boleh terima kdatangan dia. Mana x nye asyk duk gelak jew dari datang sampai nak ke balik. Kteowg balik pown lewat gak dari rumah atok dalam pukul 9 suku cm2 la. Then masa otw g hantar qayyum balik mummy qayyum mcg tanya kteowg kt ne. nasib baek la mase mummy qayyum mcg 2 kteowg dh nak sampai dpn uma dia hihiii. Takot la nanti parent qayyum x bagi bawak qayyum datang rumah lagi. Pape pown thanks to cikgu Liza sbb bagi kteowg pinjam qayyum utk 1 hari & mintak maaf sebab hantar lambat. Yang penting kteowg dapat jmpa qayyum lagi. Sayangggggg adik qayyum muuahhhhh:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...