26 December 2011

Examination Again!!



hye2 viewers. sowie u olz lately i myb xdpt nk update pape kt blog nieh. sgt2 busy utk final semester nieh. if dh abis exam, tiap2 ari pown bole mengadap laptop nieh n layan my blog y x seberapa nieh weeee...

so good luck 2 me and to all my friends  yg dkt uitm jengka, dungun, puncak alam and shah alam. chaiyok2 utk final semester examination january 2012. hope kita semua dapat grad dengan jayanya. AMIIN

05 September 2011

1 Syawal di Rumah Atok & Wan


Yeah2 dh raye hihii. Setelah sebulan berpuase menahan lapa & dahaga akhirnya aku ditemukan kembali dengan bulan syawal yg mulia. Walaupun aku bangun ckit lewat pada pagi 2 tapi aku still sempat sediakan sarapan atok sebelum atok g sembahyang raye di masjid sungai udang. Pagi raya 2 macam2 aku kena buat sebelum mak & mak ngah sampai.
Selepas sembahyang raye baru fmly aku & mak ngah sampai uma atok. Macam biase lor. Acara dimulakan dgn makan2 dulu baru acara maaf bermaafan. Yela perot kosong perlu isi dulu. X sampai 10minit lps acara bermaaf maafan, tetamu pown datang satu persatu ke rumah atok n wan. Memang x menang tangan la kteowg duk layan tetamu yang datang. Lauk2 yg mak & makngah masak utk pagi raya abis pada wktu tghari. 2 ssuatu yg sungguh x disangka. Raye sblm2 nie lauk abis dalam wktu ptg tp tahun nie smua lauk laku sampai abis licin licau hihii. Alhamdulilah dapat jugak aku berari raya bersama keluarga tersayang wlpn x dpt bersama yg tercyg pada pg raye.

Takbir Raya Bergema Kembali


Pada hari terakhir umat islam berpuase, aku & family bertungkus lumus kemas uma, basuh baju, check kueh raye n memasak utk pagi raye. Disbbkn oleh tieka & muaz keje, aku & abah bagi2kn keje utk kemas uma n masak. Aku ngan abah mengemas uma while mak n hawa masak utk hari raye t.
Lama jugak family kteowg nak ciapkn smua keje dalam 1 hari tp alhamdulilah semuanya berjalan dgn lancar dan kerja smua selesai sblm mak hantar aku g uma atok. Disebabkan oleh malam raye, aku bagi cadangan kat family aku yang aku nak tito uma atok n wan. So bole la nanti aku tolong pape yang patot. Yela atok ngn wan pown bkn sht sgt nk wt smua keje2 berat.
Malam raye 2 sempat la gak aku dgn adik maen bunge api. Yela jadi dak kecik jap. Dah lama x pekena bunge api kn. Bile owg tua dh dpt bunge api mmg trlbey la knk2 ribena nye hihiii. Yang penting banyak gak kteowg abiskn bunge api mlm 2 wlpn maen berdua jew ngn adk ak. Bila family aku dah balik uma aku pown start la tugasan aku kt uma wan. Tapi sayangnya tito malam aku x berapa nak lena sebab bunyi katak n mercun yg terlalu kuat. Aku Cuma mengharap ssuatu yg indah keesokan arinya. Pape pown ak n wish selamat hari raya maaf zahir & batin kepada semua umat islam yang menyambut idul fitri.x lupa juga kepada family, sanak saudara, teman tersayang & juga rakan2 yg mengenali diri ini. Sepuluh jari ku susun memohon ampun & maaf di atas sgala keterlanjuran kata & perbuatan yg mnyakiti hati mana2 pihak. SALAM AIDILFITRI DARI KAMI SEKELUARGA

My Little Bro - Muqri Qayyum


Enjoy pic of my lil bro, cik abe Muqri Qayyum. Si chomel yg penuh dgn keletahnya

abe qayyum maen tarik2 hepon ea

tanjat tayyum:D

me & si tecik

dak pp loyot

adk nk solat jap

alolo cian dia ngtok sgt la tuh

tito dlm iman hihii

tiru mcm saye bole??

dik ttup ckit mulot tuh:D


My Cutie Little Botak


Ni nak cer cite ckit tyme sblm raye. Aku g temankan mak aku g skola amek kueh & tgntgn rekod guru. Sambil2 tue ingat leh arh cuci2 mata sekali mak aku ckp xdew sape kt skola. Lor ptot arh sunyi sepi jew kwsn skola 2. Pew agi aku pown wt la tmpt 2 cm tmpt aku hahaaa.
Sebelum raye hari 2 aku & family ada gak g melawat si dak tecik qayyum. Si kecik 2 demam pulak. Maybe dia nak pandai something kowt 2 yang sampai demam2. Bila ubat dah campur ngan susu pandai tol dia x nak minum susu 2. Dia tao rasenya yg dah laen mcm tapi kteowg paksa gak dia mnum wlpn ckit2. Yela kalau x bile nak baeknye kan. Walaupun dia baru di botak tp cepat tol rambut dia tumbuh balik.
My mom & dad dew gak shppg belikan qayyum baju & dew lor ckit brg2 bby kn. Uma aku pown dh lame xdew bby so xdew la brg2 cm 2 dh lg. Pape pown yr sis nak wish cpt2 sembuh yek dak tecik yg botak. Nanti kalau akak free akak datang rumah qayyum lagi lepas raye ea. Sayang MUQRI QAYYUM sgt2.

22 August 2011

Test Mengetest..ahahakz


Minggu lepas aku ngan my mom ntah ttiba rasa nak makan makanan yg bergenre sup2 nie la. pew lagi aku pown bagi la macam2 cadangan utk kteowg masak for buka pose. yela tiap2 hari asyik duk pkir nak masak pew jew. sampai jadi blur x tao nak masak pew dah. lastly my dad cakap terasa nak mam mee bandung. so pew lagi aku ngan my mom mmg x pernah buat mee bandung tp sebelum nie aku pernah la gak test buat tp x menjadi. so my mom cakap ko g la bukak internet carik resepi nye. aku pown berkobar2 la carik kt www.myresepi.com. ni la hasil mee bandung aku ngan my mom. sdp tao hihii

next day nye lak kteowg buat mee sup bodo mak aku panggil. sebab mee sup nie kteowg campak2 jew bahan2 dia. selagi leh masok maen masuk jew. nasib baek la sedap kn. kteowg buat mee sup nie pown sebab dew lebih mee kuning. mak xnk simpan lama2 takot x elok so 2 yg bantai buat mee sup pulak hihiii

15 August 2011

Penyakit Malas Dah Datang



Adoyai nie la masalah paling besor aku. Penyakit M aku dah datang. Benda paling penting aku kena buat sekarang ni ialah report praktikal aku. Tapi bila nak start buat jew mesti penyakit aku pown datang. Bila dah datang 2 mula la aku tolak ke tepi semua kertas, buku, tp bukan red lappy aku la. Red lappy aku banyak gunanye sebab aku nak bantai main game hahaaaa. Sebab 2 la keje aku x siap2 sampai sekarang.
Yang penting bila dah abis cuti raye and dah masuk balik sem baru x ciap gak, memang x tito malam la aku dibuatnya. Aku kena ciapkan gak walaupun cikit. Yela nanti xla banyak sangat nak kena buat kan. So pape pown chaiyok2 SARAH MOKHTAR. You can do it!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...